Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szalagos fánk

MME MME
> 90 perc
rafinált
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőből és egy csészényi tejből kovászt készítünk, a lisztet elmorzsoljuk a puha vajjal, majd a kovásszal és a többi hozzávalóval bedagasztjuk. Jól kidolgozzuk, és kb. 1 órán át meleg helyen kelesztjük.
  2. Deszkán ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk a tésztát, és lisztezett formával kerek fánkokat szaggatunk. Még 20-30 percet pihentetjük (lehetőség szerint meleg helyen, ne kapjon huzatot).
  3. Forró, bő olajban - az egyik felét - fedő alatt aranybarnára sütjük, majd a másik felét fedő nélkül sütjük meg. Baracklekvárral és porcukorral tálaljuk.

    Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss