Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szaggatott fánk mindenféle lisztből

90 perc
mester
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatom. A liszteket kimérem, összekeverem, hozzáadom a felfuttatott élesztőt és a többi alapanyagot, majd a tésztát kidagasztom annyi tejjel, hogy szinte folyékony legyen. Meleg helyen hagyom kelni.

Mikor szépen megemelkedett, két kanál segítségével galuskákat szaggatok a forró olajba, mint a túrófánknál, majd szép prosra sütöm, végül alaposan lecsepegtetem.

Mi szederlekvárral ettük, de más lekvárral, porcukorral is nagyon finom.

Megjegyzés

Nagyon finom lett!! Megkockáztatom, hogy jobb, mint a fehér lisztes változata.

További fotók, receptek a Rachel és a csokigyár blogban! - arahel

Ezek is érdekelhetnek

Friss