Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szaftos sertéspörkölt zsemlegombóccal

60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. Olajat hevítünk egy lábasban, beletesszük az apróra vágott vöröshagymát, megsózzuk, majd lefedve üvegesre pároljuk. Megszórjuk az őrölt pirospaprikával, kisebb adagokban hozzáadjuk a kockára vágott lapockát és saját levében pörköljük.
  2. Puhulás közben többször adunk hozzá vizet, csak annyit, hogy ne égjen le, a szaft így lesz sűrű. Kb. 30 perc múlva, mikor félig megpuhult, ízesítjük a pörköltkockával, a csiliszósszal, a csilipaprikával, a Piros Arannyal és további 30-40 perc alatt puhára főzzük. Amennyiben szükséges, egy kevés vizet öntünk alá.
  3. A zsemlegombócokat kifőzzük a dobozon található elkészítési javaslat szerint. 
  4. Személyenként 2 gombócot teszünk a tányérra, körérakjuk a pörköltet, a a gombócokat meglocsoljuk a szafttal. A végén megszórhatjuk friss kaporral is.

Megjegyzés

A félkész gombóccal lerövidítjük a főzési időt! Pörkölt helyett mártásokkal is kiváló (pl. vadas, petrezselyem, gomba, sajt, medvehagyma stb.), de más ételek mellé is kínálhatjuk. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss