Olajat hevítünk egy lábasban, beletesszük az apróra vágott vöröshagymát, megsózzuk, majd lefedve üvegesre pároljuk. Megszórjuk az őrölt pirospaprikával, kisebb adagokban hozzáadjuk a kockára vágott lapockát és saját levében pörköljük.
Puhulás közben többször adunk hozzá vizet, csak annyit, hogy ne égjen le, a szaft így lesz sűrű. Kb. 30 perc múlva, mikor félig megpuhult, ízesítjük a pörköltkockával, a csiliszósszal, a csilipaprikával, a Piros Arannyal és további 30-40 perc alatt puhára főzzük. Amennyiben szükséges, egy kevés vizet öntünk alá.
A zsemlegombócokat kifőzzük a dobozon található elkészítési javaslat szerint.
Személyenként 2 gombócot teszünk a tányérra, körérakjuk a pörköltet, a a gombócokat meglocsoljuk a szafttal. A végén megszórhatjuk friss kaporral is.
A félkész gombóccal lerövidítjük a főzési időt! Pörkölt helyett mártásokkal is kiváló (pl. vadas, petrezselyem, gomba, sajt, medvehagyma stb.), de más ételek mellé is kínálhatjuk. - buksz39
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!