Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szaftos marharagu

120 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag

Elkészítés

1.

Az olajat felforrósítjuk, majd kis adagokban megpirítjuk rajta a megtisztított, felkockázott húst. Ezután szűrőlapáttal átszedjük egy tiszta serpenyőbe, és a visszamaradt zsiradékon üvegesre sütjük a finomra vágott vörös- és fokhagymát. Hozzáadjuk a kimagozott, falatnyi darabokra vágott paprikát, a csilipelyhet és a fahéjat. További néhány percig együtt pároljuk, azután belekeverjük a darabolt paradicsomot és a paradicsompürét. Végül sózzuk és borsozzuk. Felforraljuk, majd kis lángon, lefedve 90 percig főzzük. Közben néhányszor megkeverjük.

2.

Ezután hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt gombát és répát, valamint a lecsepegtetett babot. Megszórjuk a felaprított csokival, és további 30-40 percig pároljuk. A durvára vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk. Sült burgonya illik hozzá.

Ezek is érdekelhetnek

Friss