Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szaftos és kiadós székelykáposzta

MME MME
140 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. A székelykáposzta elkészítéséhez a szalonnát felkockázzuk, a szárazkolbászt felkarikázzuk, a húst a csontjánál feldaraboljuk. 
  2. A hagymát és a fokhagymát felszeleteljük, a kaprot felvágjuk.
  3. A káposztát egyszer-kétszer átmossuk, majd hagyjuk lecsöpögni.
  4. A szalonnát és a kolbászt zsírjára pirítjuk, majd hozzáadjuk a vöröshagymát, és üvegesre pirítjuk.
  5. Hozzáadjuk a húst, a babérlevelet, és addig pároljuk, ameddig ki nem ereszti a levét. Ekkor sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a 3-féle pirospaprikát.
  6. Lassan pirítjuk, mindig egy kevés sörrel locsolgatva, hogy szakaszosan párolódjon.
  7. Nagyjából másfél óra főzés után elkezd puhulni a hús, de még nem esik le a csontról. Ekkor hozzáadjuk a kaprot, a káposztát, felengedjük a maradék sörrel, majd letakarva főzzük további félórát.
  8. Végül a a fokhagymát is hozzáadjuk, ha kell, még sózzuk és borsozzuk, azután elzárjuk alatta a gázt. Félretesszük kb. 20 percre, hogy az ízek összeérjenek.
  9. Tejföllel és kenyérrel kínáljuk.

Nézd meg videón is a székelykáposzta receptjét:

Ezek is érdekelhetnek

Friss