Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szaftos és kiadós! Így készíts tökéletes székelykáposztát

A székelykáposzta egy olyan klasszikus magyaros kaja, amihez szinte mindenkinek lapul egy recept a fiókjában. Mondhatjuk azt is, hogy ahány ház, annyi székelykáposzta létezik, és persze mindenki a sajátjára esküszik. Nos, Mészáros Balázs, a Mindmegette séfje is elhozta kedvenc receptjét, amit persze most közkincsé is tett.

Abban talán sokan egyetértünk, hogy kevés étel veheti fel a versenyt a székelykáposztával. Főleg, ha az jól van elkészítve. Nem érdemes kicsi adagokban gondolkozni, hiszen sokáig eláll ez a klasszikus magyar finomság, na és persze köztudott, hogy a töltött káposztán kívül a székelykáposzta is finomabb utólag felmelegítve. Mészáros Balázs, a Mindmegette séfje ezért meg is mutatja nektek egy szuper receptvideóban, hogyan készítsetek el otthon. 

Hozzávalók:

  • 1 kg savanyú káposzta
  • 80 dkg sertésoldalas
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 szál száraz kolbász
  • 3 fej vöröshagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 4 db babérlevél
  • bors
  • pirospaprika
  • füstölt pirospaprika
  • csípős pirospaprika
  • 1 csomag kapor
  • 2 üveg sör

A tálaláshoz:

  • tejföl
  • parasztkenyér

A SZÉKELYKÁPOSZTA PONTOS RECEPTJÉT ITT TALÁLOD >>>  

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss