Abban talán sokan egyetértünk, hogy kevés étel veheti fel a versenyt a székelykáposztával. Főleg, ha az jól van elkészítve. Nem érdemes kicsi adagokban gondolkozni, hiszen sokáig eláll ez a klasszikus magyar finomság, na és persze köztudott, hogy a töltött káposztán kívül a székelykáposzta is finomabb utólag felmelegítve. Mészáros Balázs, a Mindmegette séfje ezért meg is mutatja nektek egy szuper receptvideóban, hogyan készítsetek el otthon.
Hozzávalók:
- 1 kg savanyú káposzta
- 80 dkg sertésoldalas
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 szál száraz kolbász
- 3 fej vöröshagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- 4 db babérlevél
- só
- bors
- pirospaprika
- füstölt pirospaprika
- csípős pirospaprika
- 1 csomag kapor
- 2 üveg sör
A tálaláshoz:
- tejföl
- parasztkenyér
A SZÉKELYKÁPOSZTA PONTOS RECEPTJÉT ITT TALÁLOD >>>
Ajánljuk még: