hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szaftos csirkemáj zellerpürével

45 perc
egyszerű
megfizethető
2 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tej
  • Zeller

Elkészítés

  1. A szaftos csirkemáj elkészítéséhez a vöröshagymát megpucoljuk, majd felvágjuk apróra. A csirkemájat megmegmossuk, majd alaposan lecsepegtetjük.
  2. Egy serpenyőbe felhevítjük a vajat és az olajat, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és elkezdjük párolni. Amikor a hagyma már üvegesre párolódott, hozzáadjuk a csirkemájat, ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk a fűszerekkel, majd alaposan összekeverjük.
  3. Ezután pároljuk pár percig, majd felöntjük a borral. Résnyire lefedjük a serpenyőt, és főzzük 10 percig, hogy a máj átsüljön, és a szaftja kissé besűrűsödjön. Arra figyeljünk, nehogy túl sokáig süssük, mert a máj megkeményedik. Az elkészült májat tálalásig melegen tartjuk.
  4. A zellerpüré elkészítéséhez a zellert megpucoljuk, majd kisebb kockákra felvágjuk. Ezután felöntjük annyi enyhén sós vízzel hogy ellepje, majd puhára főzzük. Amikor megfőtt, leszűrjük. A leszűrt zellerhez hozzáadjuk a felkockázott puha vajat, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd simára, habosra keverjük. A szaftos csirkemájat a zellerpürével tálaljuk. 

Megjegyzés

Tálaláskor kanalazzuk a tányérra a zellerpürét, helyezzük rá a csirkemájat, locsoljuk meg a szafttal, majd úgy kínáljuk. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek