Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szaftos csirkemáj zellerpürével

60 perc
egyszerű
megfizethető
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát megpucoljuk, majd felvágjuk apróra. A csirkemájat megmegmossuk, majd alaposan lecsepegtetjük.
  2. Egy serpenyőbe felhevítjük a vajat és az olajat, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és elkezdjük párolni. Amikor a hagyma már üvegesre párolódott, hozzáadjuk a csirkemájat, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fűszerekkel, majd alaposan össze. Ezután pároljuk pár percig, majd felöntjük fel a borral, résnyire lefedjük a serpenyőt, és főzzük 10-15 percig, hogy a máj átsüljön, és a szaftja kissé besűrűsödjön. (arra figyeljünk, nehogy túl sokáig süssük, mert a máj megkeményedik) Az elkészült májat tálalásig melegen tartjuk.
  3. A zellert megpucoljuk, majd kisebb kockákra felvágjuk. Ezután felöntjük fel annyi enyhén sós vízzel hogy ellepje, majd puhára főzzük. Amikor megfőtt, leszűrjük. A leszűrt zellerhez hozzáadjuk a felkockázott puha vajat, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd simára, habosra keverjük.

SZUPERSZAFTOS ÉS VAJPUHA RESZTELT CSIRKEMÁJ >>> 

KLASSZIKUS, MÁJAS, GOMBÁS - HÁZIAS PÖRKÖLT RECEPTEK >>> 

Megjegyzés

Tálaláskor kanalazzuk a tányérra a zellerpürét, helyezzük rá a csirkemájat, locsoljuk meg a szafttal, majd úgy kínáljuk. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss