Elkészítés: Szétválasztom a tojásokat, kemény habbá verem a fehérjéket a cukorral, majd hozzákeverem, a sütőporral elkevert lisztet, a fahéjat, a tojássárgáját és a sárgarépát.
Sütőpapírral kibélelt jókora tepsibe (50 X 30) öntöm a tésztát. 175 fokra előmelegített sütőben 40-50 perc alatt megsütöm. Nem nyitogatom a sütőajtót, és a végén benne is hagyom kihűlni. (Akkor jó, amikor már nem ragad a hústűre!)
A máz hozzávalóit robotgéppel jól összekeverem, és a sütemény tetejére kenjük.
Ezután alufóliával lazán lezárjuk és egy teljes estére a hűtőbe tesszük (vagy ha nincs meleg, az erkélyre rakjuk).
5x5 cm-es darabokra felvágva tálaljuk!
Nagyon finom és laktató! Jó étvágyat!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre