Az újburgonyát alaposan lesikáljuk. Vaslábosba tesszük, vajat morzsolunk rá, kevés sós vizet öntünk alá és gyakran rázogatva, fedő alatt megpároljuk. Végül megszórjuk a felaprított petrezselyemmel és zsírjára sütjük. A szalonnát csíkokra vágjuk, serpenyőben megpirítjuk, a pörcöt kivesszük. A tejfölt kis lábosba tesszük, összekeverjük a tojássárgájával és kis lángon melegíteni kezdjük. Állandó keverés mellett hozzáadjuk a reszelt sajtot. Addig keverjük, amíg a sajt elolvad. Reszelt szerecsendióval, fehér borssal fűszerezzük. Az újburgonyát kitálaljuk, leöntjük a sajtmártással és megszórjuk a szalonnapörccel. Fejes saláta illik hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre