Elkészítés: 1. Az egész tojásokat, a sót, a cukrot egy tálba tesszük, és fehéredésig keverjük (robotgéppel kb. 20 percen át).
2. A liszt felét egy késhegynyi sütőporral együtt hozzáadjuk a felvert tojásokhoz, összedolgozzuk, majd az olvasztott vajat, a maradék lisztet, a narancs és a citrom reszelt héját is hozzáadjuk, és jól kidolgozzuk.
3. Legalább 2 órát (de akár egy éjszakát is) szobahőmérsékleten pihentetjük letakarva.
4. Kis golyókat formázunk a tésztából, egyenként kinyújtjuk, lehetőleg olyan vékonyra, hogy szinte már átlátszó legyen.
5. Meleg (de nem forró) olajban mind a két felét megsütjük a lepénykéknek, lecsepegtetjük, és még melegen megszórjuk porcukorral, vaníliás cukorral.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!