Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sváb májgombóc (levesbetét)

MME MME
1
30 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A kiflit vagy zsemlét beáztatjuk vízbe. Mikor már megázott, kicsavarjuk, szétnyomkodjuk, és hozzáadjuk a felsorolt alapanyagokat.

Kézzel alaposan összedolgozzuk, hogy
egyenletesen legyenek benne a fűszerek, majd gépi keverővel 1-2 percig keverjük.

Ezután kiskanállal gombócokat szaggatunk, és forró olajban kisütjük. Nem kell szorosan rakni, mert megnő, legyen hely, hogy megfordulhasson. (A kiskanalat vízbe kell mártani, hogy ne ragadjon rá a massza).

Forró levest merünk rá, és így tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss