Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sváb burgonyás hús

MME MME
4.3/5
120 perc
mester
megfizethető
4 adag

Elkészítés

Előkészítés: A húst megmossuk, konyhai papírtörlővel szárazra töröljük és bedörzsöljük sóval, borssal. A hagymát megtisztítjuk, karikára vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, és késsel szétnyomjuk. A káposztát kicsit összevágjuk, hogy ne legyen túl hosszú szálú, ha szükséges hideg vízben átmossuk.
Elkészítés: Az olajat nagy lábasban felforrósítjuk, a húst körös-körül szép pirosra sütjük, majd hozzáadjuk a hagymakarikát, és együtt tovább pirítjuk. Ráöntjük a marhahúslevest, belekeverjük a káposztát, és lassú tűzön, kb. 1 óra hosszat pároljuk. Megszórjuk pirospaprikával, őrölt köménnyel, hozzáadjuk a fokhagymát, jól összekeverjük, és tovább főzzük. A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, finomra reszeljük, a káposztához adjuk, és kb. 2 órát főzzük, amíg a hús és a káposzta egyaránt megpuhul. Az ecetes uborkát kis kockákra vágjuk, és a káposztához keverjük. A szalonnát 1x1 cm-es kockákra vágjuk, serpenyőben aranybarnára sütjük. Amikor megfőtt a hús kivesszük a káposztából, és ujjnyi széles szeletekre vágjuk. A káposztát előmelegített tálra rakjuk, rátesszük a felszeletelt húst, megszórjuk a sült szalonnával, és tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss