Elkészítés: Forró sós vízben 1 evőkanál ecettel héjastul megfőzzük az apró burgonyákat (naz ecettől em esik szét
a burgonya). Félig kihűlt állapotban tisztítjuk.
A lisztből és a tojásokból csipetketésztát készítünk, sós vízben kifőzzük.
A tejfölt az olajjal, 1 csapott kávéskanál sóval összekeverjük.
A zsemlemorzsát megpirítjuk, a végén
pirospaprikával ízesítjük. Nagyobb edénybe tesszük a burgonyával és a
csipetkével együtt, összerázzuk, majd hőálló tálba szórjuk a felét, meglocsoljuk a tejföl felével, befedjük a maradék csipetkés burgonyával, tejföllel ismét meglocsoljuk.
Előmelegített 180 C fokos sütőben 20 perc alatt megsütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre