Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sváb burgonya

MME MME
1/5
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Forró sós vízben 1 evőkanál ecettel héjastul megfőzzük az apró burgonyákat (naz ecettől em esik szét
a burgonya). Félig kihűlt állapotban tisztítjuk.

A lisztből és a tojásokból csipetketésztát készítünk, sós vízben kifőzzük.

A tejfölt az olajjal, 1 csapott kávéskanál sóval összekeverjük.

A zsemlemorzsát megpirítjuk, a végén
pirospaprikával ízesítjük. Nagyobb edénybe tesszük a burgonyával és a
csipetkével együtt, összerázzuk, majd hőálló tálba szórjuk a felét, meglocsoljuk a tejföl felével, befedjük a maradék csipetkés burgonyával, tejföllel ismét meglocsoljuk.

Előmelegített 180 C fokos sütőben 20 perc alatt megsütjük.

Megjegyzés


Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss