A sütőtököt megmossuk, félbevágjuk, magjait kikaparjuk. Héjastól nagyobb kockákra vágjuk, tepsire tesszük, és sütőben, közepes lángon megsütjük.
Amíg kihűl, a kekszet és a diót ledaráljuk. A tojásfehérjét habbá verjük, de mielőtt teljesen megkeményedne, a cukrot is beledolgozzuk. A kekszet és a diót beleszórjuk, majd egy 20-30 cm átmérőjű, enyhén kikent, morzsával behintett formába öntjük. Sütőben nagy lángon 15 percig sütjük.
Ez idő alatt a sütőtököt meghámozzuk, és áttörjük. Az így kapott tökpüréhez hozzáadjuk a tejet, a cukrot, a kissé felvert tojásokat, a fűszereket és a whiskyt. A masszát az elősütött tésztára öntjük, majd közepes lángon 45 percig tovább sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre