Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sütőtöktorta sajtkrémmel

45 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

1.

A sütőtököt megtisztítjuk, húsát lereszeljük. A mazsolát megmossuk, lecsepegtetjük. A lisztet, a sütőport, a cukrot, a mazsolát és 1 mokkáskanál sót tálban összekeverjük. A tojásokat a felolvasztott, de nem forró vajhoz adjuk a narancs héjával és az 1 evőkanál narancslével együtt, összekeverjük, majd a száraz hozzávalókhoz adjuk a reszelt sütőtökkel együtt, és fakanállal jól eldolgozzuk.

2.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Kivajazunk egy 26 cm átmérőjűkapcsos tortaformát, a masszát beleöntjük, és a sütőben legalább 30 percig sütjük. A teteje szép aranyszínű legyen. Tűpróbával ellenőrizhetjük, megsült-e a tészta.

3.

A kész süteményt 5 percig hűlni hagyjuk, majd rácsra borítjuk. Még forrón meglocsoljuk a narancslével, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

4.

A tetejére a lágy vajat a krémsajttal, a porcukorral és a narancs héjával krémesre keverjük, majd betesszük a hűtőbe. Amikor kihűlt, a krémből habrózsákat nyomunk a tetejére (habzsákból), de el is kenhetjük rajta egyenletesen, vagy formázhatunk belőle hullámokat. Szeletelve tálaljuk.

 Fotó: Győrfi VIktória

Ezek is érdekelhetnek

Friss