Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sütőtökös vincellér saláta

default user icon
MME
30 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A kétféle salátát megmossuk, leszárítjuk és a leveleket falatnyi darabokra tépjük. A megmosott, lecsepegtetett szőlőfürtöket leszemezzük, majd a szemeket félbevágjuk, és a magokat kiskés hegyével kipiszkáljuk. A megmosott körtét hámozatlanul negyedeljük, és a gyümölcshúst a magház eltávolítása után vékony cikkekre vágjuk. A márványsajtot felkockázzuk. A tököt ujjnyi vastag cikkekre daraboljuk, és a magos részt eltávolítjuk.
  2. A felhevített olajon megpirítjuk a tökdarabokat 2-3 perc alatt, és megsózzuk, megborsozzuk. A fehérborecetet egy tálban kikeverjük némi sóval, borssal és a tökmagolajjal, majd beleforgatjuk a salátalevél-darabokat, és rövid ideig marináljuk.
  3. A marinált salátaleveleket a szőlővel, a körtével és a sajttal együtt adagonként tányérokra halmozzuk, majd meglocsoljuk a tálban maradt marináddal. Elrendezzük mellettük a tököt, és a tökmaggal megszórva tálaljuk.

Még több sütőtökös recept >>> 

Megjegyzés

Recept és fotó: Wirths PR / Trendxpress - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss