Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sütőtökös serpenyős krumpli

75 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gondosan megmosott burgonyát félpuhára főzzük a sós vízben. Az almát és a tököt meghámozzuk, kimagozzuk, majd cikkekre vágjuk.
  2. Az olívaolajat összekeverjük egy kevés sóval és 1-2 gerezd, megtisztított, átnyomott fokhagymával. A burgonyát leszűrjük és lecsepegtetjük, majd öntöttvas serpenyőbe vagy tűzálló tálba tesszük az alma- és tökcikkekkel, továbbá a megmaradt fokhagymagerezdekkel együtt.
  3. Fokhagymás olívaolajat locsolunk rá, majd óvatosan összeforgatjuk az egészet, és almalével is leöntjük. Megszórjuk néhány ág kakukkfű lecsipkedett levelével, és forró sütőben, fólia latt kb. 60 percig sütjük. Friss kakukkfűágakkal díszítve tálaljuk.

SÜTŐTÖKBŐL – A KRÉMLEVESEN TÚL: 7 ÉDES LEHETŐSÉG SÜTŐTÖKKEL >>> 

MUSTÁROS CSIRKEMELL SÜTŐTÖKKEL - ZSENIÁLIS, AMIKOR A HÚS ÉS A KÖRET EGYÜTT SÜL! >>> 

10 EGYSZERŰ SÜTŐTÖKÖS DESSZERT, AMIVEL FELDOBHATOD A HALLOWEEN-BULIT! >>> 

Tovább gazdagíthatod az ételt sárga- és fehérrépával, valamint lila hagymával. Só helyett egy kevés szójaszósszal is ízesítheted.

Ezek is érdekelhetnek

Friss