Elkészítés: A keverőtálba tegyük bele az előzőleg megsütött, majd teljesen kihűtött sütőtököt. Adjuk hozzá a barna cukrot, a tojást, a vanília-aromát és az olajat, robotgéppel keverjük alaposan össze. A lisztet keverjük össze a szódabikarbónával, az őrölt fahéjjal, a szerecsendióval és egy csipet sóval, szitáljuk a tökös keverékhez, és pár perc alatt keverjük simára a masszát, tegyük félre.
A krémsajtos réteghez tegyük keverőtálba a porcukrot, a mascarponét, a tejfölt, a lisztet és a vanília-aromát, robotgéppel keverjük alaposan össze, majd állandó keverés mellett egyesével adjuk hozzá a tojásokat, és szintén keverjük alaposan össze.
Egy 23 cm-es tortaformát kenjünk ki és lisztezzünk, majd csomagoljuk be, többrétegű alufóliába, hogy sütés közben a víz nehogy beszivárogjon. Az előkészített tortaformába ezután a sütőtökös masszának kicsivel több mint a felét kanalazzuk bele, majd egyenletesen simítsuk el. Ezután kanalazzuk rá a krémsajtos keveréket, majd pötyögtessük a tetejére a maradék sütőtökös masszát.
Egy magasabb falú tepsibe helyezzük bele a tortaformát, majd kb. a 2/3 részéig töltsük fel forró vízzel. Helyezzük előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük a gőzfürdőben 60-65 percig. A sütési idő felénél fedjük le a tortaforma tetejét alufóliával, nehogy nagyon barnára süljön a teteje. Én légkeverésnél 150 fokon, 60 percig sütöttem.
Amikor lejárt a sütési idő, zárjuk el a sütőt, majd vegyük le a fóliát a torta tetejéről, toljuk vissza a sütőbe, és résnyire nyitott ajtónál hagyjuk langyosra hűlni. Ezután nyissuk ki teljesen a sütő ajtaját, vegyük ki a formát a vízből, majd hűtsük ki teljesen. A kihűlt tortát a formában hagyva, tegyük be pár órára a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen, és szépen tudjuk majd szeletelni.
A habos krémhez a mascarponét keverjük alaposan össze a porcukorral, a vaníliás cukorral, a vajjal és a citromlével. A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd fakanállal apránként keverjük hozzá a mascarponekrémhez.
Tálalás előtt a torta tetejére kanalazzuk rá a krémet, szórjuk meg őrölt fahéjjal. Ezután éles késsel ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.