Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sütőtökös rakott krumpli római tálban

90 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hokkaidó tököt megmossuk, megtöröljük, félbevágjuk, és eltávolítjuk a magjait. A burgonyát meghámozzuk és megmossuk. Mindkét hozzávalót felszeleteljük, megsózzuk, megborsozzuk, és letakarva félretesszük.
  2. A római tálat 10 percre beáztatjuk. Közben a megtisztított fokhagymagerezdeket pépesre nyomkodjuk vagy présen áttörjük, a hagymát apróra kockázzuk. A kétféle hagymát összekeverjük.
  3. A sütőtökös burgonya felét a római tálba tesszük és elegyengetjük. Ezután elosztjuk rajta a hagymás keveréket és rámorzsoljuk a juhsajt felét. Rárétegezzük a tökös keverék másik felét és a maradék sajtot.
  4. A petrezselymet megmossuk és leszárítjuk. A tojásokat elkeverjük a tejszínnel, majd sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük, és beleforgatjuk a finomra aprított petrezselymet. A keverékkel egyenletesen meglocsoljuk a lerakott zöldségeket.
  5. A tálat lefedjük a tetejével, és betesszük a hideg sütőbe. A sütőt 200 fokra kapcsoljuk és a rakottast készre sütjük kb. 60 perc alatt.

    további receptek sütőtökkel >>>

Megjegyzés

Recept és fotó: Römertopf / Trendxpress - MME
Ha nem hokkaidó tököt használsz, akkor a héj lehámozása után mérj ki belőle 75 dkg-ot. A tálat a sütő középső részébe csúsztatott sínre tedd. Légkeverésnél 180 fokra állítsd be a sütési hőmérsékletet.

Ezek is érdekelhetnek

Friss