Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sütőtökös pogácsa

90 perc
egyszerű
átlagos
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. Az élesztőt a langyos tej és a cukor keverékében felfuttatjuk.
  2. A lisztet egy tálba szitáljuk, összekeverjük a sóval, majd elmorzsoljuk benne a margarint.
  3. Ezután hozzáadjuk a reszelt sajtot, a felfuttatott élesztőt, a tojást, a tökpürét és annyi tejfölt, hogy összeálljon a tészta.
  4. Alaposan összegyúrjuk és letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük.
  5. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk és kb 2 centiméteres vastagságúra nyújtjuk, majd egy éles késsel átlósan bevagdossuk.
  6. Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk és a pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsire pakoljuk.
  7. A tetejüket lekenjük tojással és megszórjuk tökmaggal.
  8. 30 perc kelesztés után 180 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.


 

Ezek is érdekelhetnek

Friss