Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Olasz sütőtökös rizottó

5/5
30 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Allergének
  • Tej

Elkészítés

  1. Az olasz sütőtökös rizottó elkészítéséhez a tököt megpucoljuk, és egy nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük vagy kisebb kockákra vágjuk. A hagymát apróra kockázzuk vagy reszelőn finomra aprítjuk.
  2. A hagymát kissé megpirítjuk az olajon, majd hozzáadjuk a rizst, és azt is megpirítjuk kicsit. Felöntjük annyi levessel, amennyi éppen ellepi, és hozzáadjuk a lereszelt tököt is.
  3. Ezután lassú tűzön, sűrű kevergetés mellett megpároljuk a rizst, úgy, hogy amikor elfő róla a lé, apránként utánpótoljuk (így marad meg az igazi rizottóállag.) Al dentére (fogkeményre) főzzük, majd hozzáadjuk a fűszereket és a vajat.
  4. Reszelt parmezánnal és frissen őrölt borssal megszórva, valamint olívaolajjal meglocsolva tálaljuk.


Ezek is érdekelhetnek

Friss