hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sütőtökös-mascarponés sütemény

45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 10 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 3 db tojás
  • 5 dkg barna cukor
  • 10 dkg eritrit
  • 26 dkg sütőtökpüré (a sütőtök kevés mézzel, fahéjjal megszórva megsütve)
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • fél mokkáskanál szódabikarbóna
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • 1 mokkáskanál szegfűszeg
  • 1 mokkáskanál reszelt gyömbér
  • 1 mokkáskanál szerecsendió
  • kevés feketebors
  • 10 dkg durvára őrölt magmix
  • A krémhez:
  • 25 dkg mascarpone
  • 3 dkg eritrit
  • 10 dkg sütőtökpüré
  • 1 zacskó bourbon vaníliás cukor
  • 1 db narancs reszelt héja
  • 1/2 db narancs kifacsart leve

Elkészítés

  1. A lisztet és a fűszereket összekeverjük, a tojásokat az édesítőkkel habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőtökpürét, majd lassan lassan a lisztet.
  2. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és rászórjuk a magmixet. Előmelegített sütőben 190 fokon 15 perc alatt megsütjük.
  3. A mascarponét, az eritritet, a sütőtökpüré másik felét, a vaníliás cukrot a narancs lereszelt héjával és levével egy tálban alaposan összekeverjük.
  4. Ha a tészta megsült, kivesszük a sütőből, kihűtjük, kettévágjuk, vastagon megkenjük a krémmel. Ha van türelmünk kivárni, betesszük a hűtőbe néhány órára. Krémhez alaposan összekeverjük a hozzávalókat, amig hűl a tészta betesszük a hűtőbe.

Megjegyzés

Nagyon finom! A fűszerektől pikáns lesz a tészta, a fekete borssal vigyázzuk, csak keveset tegyünk bele! - Bubii

Ezek is érdekelhetnek

Friss