Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sütőtökös-kolbászos szélesmetélt.

45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • 50 dkg sütőtök
  • 15 dkg füstöltkolbász
  • 1 ek olivaolaj
  • 1 ek tökmagolaj
  • 25 dkg szélesmetélt
  • bors
  • parmazán sajt
  • tökmag

Elkészítés

  1. Felhevítünk egy serpenyőt, beleöntjük az olajokat. Amikor sistereg, a serpenyőbe rakjuk a kimagozott, meghámozott és felkockázott sütőtököt, kissé lepirítjuk. Amikor üvegesedik hozzáadjuk a kolbász karikákat, együtt pírítjuk, majd fűszerezzük és lefedve pároljuk.
  2. Amennyiben kevés levet enged, úgy azt pótoljuk minimum mennyiségben. A párolási idő kb. 10 perc. A tésztát leírás szerint elkészítjük és összekeverjük a kolbászos sütőtökkel.
  3. Tálaláskor megszórjuk a pírított tökmaggal, reszelünk rá sajtot, vagy sajtforgáccsal szórjuk meg.

 

Megjegyzés

Gyors, egészséges, vitamindús /A,B,C/. Felhasználása sokoldalú: tészták, sütemények, krémek muffin, palacsinta, stb. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss