Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sütőtökös-kolbászos calzone (töltött pizza)

120 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A pizzatésztához:
  • 50 dkg finomliszt
  • 1 csomag porélesztő
  • kevés só
  • 1 dl olívaolaj
  • langyos víz
  • kevés szárított zsályalevél (elhagyható)
  • A töltelékhez:
  • sütőtök
  • házikolbász
  • lilahagyma
  • mozzarella
  • pizzaszósz

Elkészítés

Elkészítés: A lisztből, a porélesztőből, a sóból, az olajból langyos vízzel laza pizzatésztát készítek. Annyi vizet töltök bele, hogy jól gyúrható legyen. Konyharuhával letakarva 1 óráig kelesztem, majd négyfelé vágom.

Gombócokat formázok belőle, majd vigyázva, hogy ki ne lyukadjon, kihúzom négyszögletű formára. Lehet nyújtani is lisztezett deszkán.

A tészta egyik felére házi pizzaszószt, vékony sütőtökszeleteket, kolbászkarikákat, vékonyra szelt lilahagymát rakok, és szétnyomott mozzarellával borítom. A pizzatészta szabadon maradt felét ráhajtom, és a széleket összenyomkodom.

Előmelegített sütőben, kiolajozott sütőlapon vagy tepsiben 25 perc alatt készre sütöm.

Megjegyzés

A pizzaszószom bazsalikomot, oregánót, fokhagymát, zellert, és paradicsomot tartalmaz, így más fűszert nem tettem a töltelékbe. A kolbásztól kellemesen csípős lett, és a sütőtök minden ízt magába gyűjtött. A töltelék összeállítását mindenki ízlésére bízom, de én darabonként 2 szelet kolbászt, 4 kisebb szelet tököt, 1 szeletnyi lilahagymát, 3 db mini mozzarellát, valamint 1 evőkanálnyi pizzaszószt tettem bele. Ebből a mennyiségből 4 db calzone készült, a mennyiség tetszés szerint növelhető. - hajduistvan

Ezek is érdekelhetnek

Friss