hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sütőtökös kelt kuglóf

120 perc
rafinált
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Az élesztőt elmorzsoljuk a langyos, cukros tejben, beleszórunk 1 evőkanál lisztet, letakarjuk és félretesszük 20 percre. Közben kimérjük a liszteket, a vajat pedig megolvasztjuk, alaposan elkeverjük benne a tojásokat és a cukrokat. Ha a kovászunk felhabzott, a liszt közepébe formált fészekbe töltjük, ugyanide a vajas keveréket és a sütőtökhúst is, és egy fakanállal belülről kifelé irányuló mozdulatokkal összeállítjuk a tésztát. Eléggé ragadós marad, ne ijedjünk meg, dagasszuk addig, míg már elválik az edény falától.

Alaposan kivajazott nagyméretű formába tesszük a tésztát, és langyos helyen addig kelesztjük, míg kitölti a formát.

180 fokon kb. 1 órán át sütjük, de végezzünk tűpróbát! Sülés után én egész éjszakára a kikapcsolt sütőben hagytam, csak másnap vágtuk fel. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Megjegyzés

Én kihagytam belőle a mazsolát, mert a férjem nem különösen kedveli, de aki szereti, ne sajnálja belőle! Vajjal, narancslekvárral, sárgabaracklekvárral és csipkebogyólekvárral is fenséges.

További receptek és fotók a Mandula konyhai kalandjai blogban! >>> - mandulakonyha

Ezek is érdekelhetnek

Friss