Elkészítés: A sütőtökös tésztához a tejet langyosítsuk meg, majd keverjünk hozzá 1 teáskanál cukrot. Ezután morzsoljuk bele az élesztőt, és futtassuk fel. A margarint olvasszuk fel, majd amikor már csak éppen langyos, keverjük hozzá a tojássárgáját és a felfuttatott élesztőt. Keverjük össze a kétféle lisztet, a csipet sót és a maradék cukrot. Az előzőleg megsütött és teljesen kihűtött sütőtököt villával alaposan nyomkodjuk össze.
A kenyérsütőgép üstjébe öntsük bele a margarinos-élesztős keveréket, majd először kanalazzuk rá a sütőtököt, ezután pedig a lisztes keveréket. Indítsuk el a dagasztó programot, majd dagasszuk meg a tésztát (természetesen kézzel is megdagaszthatjuk). Ezután tegyük át egy kilisztezett kelesztőtálba, majd meleg helyen bő 1 óra alatt kelesszük duplájára a tésztát.
A kakaós tésztát ugyanígy készítsük el, majdtegyük kilisztezett kelesztőtálba, és meleg helyen kb. 50 perc alatt kelesszük duplájára a tésztát.
Amikor mindkét tészta megkelt, nyújtsuk ki azonos méretűre. Ezután a sütőtökös tésztát kenjük le a főzőtejszínnel, és helyezzük rá a kakaós tésztát, majd tenyérrel kicsit nyomkodjuk le. Végül szorosan tekerjük fel.
Egy sütőformát kenjünk ki, majd helyezzük bele a tésztát. Letakarva, meleg helyen kelesszük 45 percig.
Amikor a tészta megkelt, kenjük le az olvasztott margarinnal. Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb. 40 percig.
A sütőből kivéve a forró tésztát kenjük le a tejjel, majd takarjuk le konyharuhával, és hagyjuk így kb. 10 percig. Ezután óvatosan borítsuk ki a formából, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki egészen.
Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre