Elkészítés: Előkészítem a gombát és a tököt. A gombát megmosom
és laskára vágom, a tököt meghámozom és gyufaszálra
aprítom. A rizst jó alaposan megmosom és félreteszem
lecsöpögni.
Kevés mogyoróolajon szép barnára pirítom a gombát, majd
összeforgatom a felaprított tökkel, és együtt pirítom őket
tovább. Megszórom borssal, ami kimondottan jól harmónizál
a gombával, és belevagdosom a fokhagymát. Rázúdítom a rizst is, és az egészet lepirítom, majd megszórom sóval.
Innentől kezdve picit csalok, mert felöntöm a triumvirátust
2,5 bögrényi húslevessel, és készre párolom őket. Tehát ez a rizottó hamis rizottó, de a végeredmény hasonlóképpen szuttyogós lesz.
Fogyaszthatjuk önmagában vagy köretként natúr sertésszelet
vagy rántott csirkemellfilé mellé.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre