Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sütőtökös gerslisaláta

45 perc
egyszerű
megfizethető
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az árpagyöngyöt enyhén sós vízben éppen csak puhára főzzük, majd leszűrjük, és alaposan lecsepegtetjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.
  2. A sütőtököt ízlés szerint felvágjuk, ráreszeljük a narancshéjat, meglocsoljuk 1 ek olajjal, majd az egészet összeforgatjuk.
  3. A vékonyra szeletelt hagymát és a sütőtököt egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és közepes hőmérsékleten puhára sütjük. (Vigyázzunk, nehogy túlsüssük!) A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni.
  4. A narancslevet összekeverjük a maradék olajjal, az ecettel, egy csipet sóval, és ízlés szerinti cukorral (vagy édesítőszerrel). Ezután a kihűlt árpagyöngyre öntjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott mentát, a petrezselyemzöldet és a kihűlt hagymát. Alaposan összekeverjük, majd legalább fél órát állni hagyjuk, hogy az ízek jól összeérjenek. Közben többször átkeverjük. 

Megjegyzés

Tálalás előtt öntsük a salátát egy tálba, majd rendezzük el rajta a kihűlt sült sütőtököt, és ízlés szerint szórjuk meg apróra vágott mentával és petrezselyemzölddel. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek