Az árpagyöngyöt enyhén sós vízben éppen csak puhára főzzük, majd leszűrjük, és alaposan lecsepegtetjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.
A sütőtököt ízlés szerint felvágjuk, ráreszeljük a narancshéjat, meglocsoljuk 1 ek olajjal, majd az egészet összeforgatjuk.
A vékonyra szeletelt hagymát és a sütőtököt egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és közepes hőmérsékleten puhára sütjük. (Vigyázzunk, nehogy túlsüssük!) A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni.
A narancslevet összekeverjük a maradék olajjal, az ecettel, egy csipet sóval, és ízlés szerinti cukorral (vagy édesítőszerrel). Ezután a kihűlt árpagyöngyre öntjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott mentát, a petrezselyemzöldet és a kihűlt hagymát. Alaposan összekeverjük, majd legalább fél órát állni hagyjuk, hogy az ízek jól összeérjenek. Közben többször átkeverjük.
Tálalás előtt öntsük a salátát egy tálba, majd rendezzük el rajta a kihűlt sült sütőtököt, és ízlés szerint szórjuk meg apróra vágott mentával és petrezselyemzölddel. - kgizike
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!