Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sütőtökös-gerslis rizottó

60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A felkockázott sütőtököt főzzük 10-15 perc alatt puhára, majd szűrjük le és hagyjuk kihűlni.

A hagymát vágjuk apróra, majd az olajon állandó keverés mellett kissé pirítsuk meg. Ezután adjuk hozzá a gerslit (árpagyöngyöt), keverjük össze. 1-2 perc kevergetés után öntsük fel a vízzel, majd adjuk hozzá a leveskockát, ízlés szerint sót, őrölt borsot és kakukkfüvet. Alacsony hőfokon, félig lefedve, többször megkeverve főzzük kb. 20-25 percig.

A megfőtt sütőtöknek a felét villával nyomkodjuk össze, majd keverjük hozzá a mascarponét. Ezután keverjük hozzá a gerslihez, majd állandó keverés mellett főzzük ízlés szerinti állagúra (én jó szottyosra hagytam). Végül adjuk hozzá a vajat, és keverjük alaposan össze (a vajtól még simább, selymesebb lesz a rizottó).

A készre főtt tökös gerslihez ezután adjuk hozzá a megmaradt sütőtököt, majd óvatosan keverjük össze. Az elkészült rizottót rögtön tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss