hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sütőtökös-fehérboros rizottó

60 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tökbelet kockákra daraboljuk. A hagymát apróra kockázzuk, a fokhagymát finomra vágjuk. A tök felét egy fazékban félig felöntjük vízzel és megsózzuk. Félig rátett fedő alatt puhára főzzük, majd rúdmixerrel pürésítjük.
  2. Egy lábosban felforrósítjuk az olívaolajat, és együtt megpároljuk rajta a kétféle hagymát. Hozzáadjuk a rizst és a maradék tököt, majd párolni kezdjük. Közben az alaplét felforraljuk.
  3. A sütőtökös rizst felöntjük a fehérborral, és hagyjuk szinte teljesen elfőni. Ezután a keverékre annyi forró alaplét öntünk, amennyi éppen ellepi, majd gyakran megkeverjük. (Nem kell folyamatosan keverni.) Az elfőtt lét apránként mindaddig utánapótoljuk, amíg a rizs fogkeményre (al dente) puhul. Szükség esetén – ha az alaplé már elfogyott – forró vizet adhatunk hozzá, hogy a rizottó állaga kellően lágy legyen.
  4. Végül a rizottót a vajjal, a parmezánnal és a tökpürével krémesre keverjük, továbbá sóval, frissen reszelt szerecsendióval és őrölt borssal ízesítjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss