Akit esetleg még nem ragadott magával a karácsonyi hangulat, az álljon meg egy pillanatra. Vegyen a kezébe egy narancsot, szurkálja tele szegfűszeggel, hunyja be a szemét, és szippantson bele a levegőbe! Ez már önmagában elindítja az érzékeket. Ha ez még nem elég, akkor elő a habverővel és mindennel, aminek kicsit is karácsonyi illata, színe van, és indulhat a sütés! Az adventi időszak a várakozásról, a készülődésről szól, tehát itt az idő!
Adventi sütőtökös keksz
Hozzávalók:
3 db M-es tojás
4 evőkanál folyékony vaj, vagy kókuszzsír
10 dkg sült tök
1/2 db narancs héja
késhegynyi vaníliaőrlemény
1 csapott mokkáskanál fahéj
2 dkg kókuszvirág cukor
2 dkg eritrit
1 evőkanál őrölt dió
dió díszítéshez
4 dkg zabliszt
2 dkg kókuszliszt
1 csapott mokkáskanál szódabikarbóna
Elkészítése:
A tojásokat, a vajjal, a narancshéjjal, a sütőtökkel és a cukrokkal simára turmixoljuk. A szárazanyagot egy tálba kimérjük, és jól összekeverjük. A masszát a lisztkeverékre öntjük, majd egy habverővel jól elkeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsire kis kanállal is adagolhatjuk a masszát, de nyomózsákból szép kis karikákat tudunk nyomni belőle. Dióval díszítjük a tetejét. 160 fokos légkeveréses sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a karika feneke már egy kis színt kapott.