Sütőtökös csokoládétorta

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • étcsokoládé
  • sütőtökpüré
  • liszt
  • porcukor
  • vaníliás cukor
  • tojás
  • étolaj
  • sütőpor
  • szódabikarbóna
  • fahéj
  • Mascarpone
  • porcukor
  • habtejszín
  • narancs
  • csokoládé

Elkészítés

Elkészítés: A csokoládét gőzfürdő fölött olvasszuk fel, majd hagyjuk kihűlni, közben többször keverjük át.

A lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával, ízlés szerint fahéjjal és egy csipet sóval keverjük össze.

Az egész tojásokat keverjük simára a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd keverjük hozzá az olvasztott csokoládét és a sütőtökpürét. Ezután szitáljuk a masszához a lisztes keveréket, és keverjük alaposan össze, majd 2 darab 20 cm-es tortaformába osszuk el egyenlően a masszát (ha nem szilikonos a sütőforma, akkor alaposan kenjük és lisztezzük ki).

Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 25-30 percig (én légkeverésnél 150 fokon, 25 percig sütöttem).

A sütőből kivéve hagyjuk a megsült tésztát pár percig a formákban, majd a formákból kivéve tegyük rácsra és hűtsük ki egészen.

A mascarponét keverjük simára ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt narancshéjjal.

A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük hozzá a mascarponés krémhez.

Az egyik tortalapot helyezzük rá egy tortatálra, majd kenjük meg a krémmel. Ezután helyezzük rá a másik tortalapot, és kenjük rá a maradék krémet.

Ezután helyezzük be a hűtőbe legalább 1 órára, hogy a krém megdermedjen és az ízek összeérjenek.

A csokoládét olvasszuk fel gőzfürdő fölött, majd vegyük ki a hűtőből a tortát, és csorgassuk rá a tetejére, a csokoládé pár perc alatt megdermed a hideg torta tetején.

Tálaláskor éles késsel, ízlés szerint szeleteljük fel a tortát.

Ezek is érdekelhetnek

Friss