Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sütőtökös birsalmakrémleves

> 90 perc
rafinált
átlagos
4 adag

Elkészítés

  1. A birsalmát félbevágjuk, a magházát kivágjuk, majd megtűzdeljük a szegfűszeggel, és egy alufóliával bélelt tepsire tesszük.A sütőtököt feldaraboljuk, és szintén a tepsire tesszük. Mézet csorgatunk rá, majd előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 60 perc alatt készre sütjük. Ezután a sült birsalmát és sütőtököt kikanalazzuk a héjából, a tököt pépesítjük.
  2. A vizet egy edénybe öntjük, majd ízlés szerint fűszerezzük a szegfűszeggel, fahéjjal, reszelt gyömbérrel és citromhéjjal. Lassú tűzön 30 percig főzzük, végül egy szűrőn átszűrjük. 
  3. Az átszűrt fűszeres léhez hozzáadunk 30 dkg sütőtökpürét és a birsalma húsát, majd ízlés szerint cukorral vagy édesítőszerrel, vaníliaromával és egy csipet sóval ízesítjük. Hozzáöntjük a bort, majd lassú tűzön kb. 20 percig főzzük.
  4. Ezután botmixerrel pépesítjük, majd visszahelyezzük a tűzre, és újraforraljuk. Amikor már forrni kezd a leves,folyamatos keverés mellett belecsorgatjuk a tejszínt, majd kevergetve jól kiforraljuk (de főzni már nem kell). 
  5. szeletelt mandulát egy serpenyőbe tesszük,és óvatosan kevergetve, néhány pillanat alatt világos zsemleszínűre pirítjuk, majd rögtön eltávolítjuk a serpenyőből. Tálalásnál a kissé lehűtött levest a pirított mandulaforgáccsal megszórva kínáljuk.

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss