A sütőtököt megmossuk, kettévágjuk, kimagozzuk, nagyobb darabokra vágjuk, fóliába csomagoljuk, és 200 fokon a sütőben kb. 1 óra alatt puhára sütjük. Ha megsült, a fóliát kinyitjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni.
A tökhúst kikaparjuk, tiszta konyharuhába tesszük, és a segítségével kicsavarjuk, hogy a massza a lehető legszárazabb legyen. Összedolgozzuk a kukoricadarával, a tojással, a liszttel, a tejjel, a tejszínnel, és sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. Két evőkanál segítségével forrásban lévő vízbe szaggatjuk. Ha feljött a víz tetejére, még 5 percig főzzük, és szűrőkanállal kiszedjük.
Serpenyőben felolvasztjuk a vajat, beledobjuk a zsályaleveleket, és átforgatjuk benne a galuskákat. Óvatosan összerázzuk, sózzuk, és tálaljuk. Adhatunk mellé tejfölt vagy reszelt sajtot.
Fotó: Győrfi Viktória
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre