Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sütőtökleves pirított tökmaggal

MME MME
5/5
30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tököt meghámozzuk, 30 dkg-ot finom csíkokra vágunk és félretesszük, a többit kis darabokra vágjuk.

Az olajat egy edényben felhevítjük, és lepirítjuk benne a hagymát és a tökdarabokat. Levessel és tejszínnel felöntjük. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. Gyenge tűzön 15 percig főzzük, majd hozzáadjuk a kis darabokra vágott vajat.

Ezalatt a félretett tökcsíkokat 3 percig forrásban levő vízben blansírozzuk. A tökmagot teflonedényben, zsiradék hozzáadása nélkül megpirítjuk.

A levest botmixerrel finom pürévé zúzzuk.

A blansírozott tökcsíkokat és a pirított tökmagot elosztjuk tányérokban, leöntjük a forró krémlevessel, és tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss