Elkészítés: A sütőtököt megtisztítom és feldarabolom (amennyiben bio, mehet bele héjjal együtt!), a paradicsomot és a zöldhagymát megmosom, majd felszeletelem. Olívaolajon megdinsztelem a zöldhagymát az apróra vágott chilivel együtt, majd hozzáadom a sütőtököt, végül a paradicsomot és a fűszereket. Tíz percig fedő alatt hagyom párolódni, majd hozzáöntök némi vizet, de nem túl sokat, hiszen jön még hozzá a kókusztej is. Ha a zöldség megpuhult, leveszem a tűzről, összeturmixolom. Hozzáöntöm a kókusztejet, és pár percre visszateszem a tűzre, hagyom összeforrni. Török kenyeret vagy bagettet eszünk hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre