hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sütőtök krémleves vajkaramellás popcornnal

MME MME
50 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tej

Elkészítés

  1. A vöröshagymát kevés olívaolajon megpirítjuk. Rátesszük az apróra vágott tököt, a burgonyát, gyömbért, valamint a sárgarépát. A zöldségeket körbepirítjuk, majd annyi vízzel felöntjük, hogy éppen ellepje. Ekkor belerakjuk a fokhagymát, sózzuk és borsozzuk. Addig főzzük, amíg a leves minden hozzávalója meg nem puhul.
  2. Közben elkészítjük a pestót. Ehhez az összes hozzávalót aprítógépbe rakjuk és lezúzzuk az egészet. 
  3. Az időközben elkészült sütőtökkrémlevest kevés tejföllel pürésítjük.
  4. Mély tányérba szedünk a levesből, erre locsolunk egy keveset a tökmag pestóból, majd díszítésként néhány szem vajkaramellás popcornt adunk hozzá.

Nézd meg videón, hogyan készíti SasS Dani a sütőtök krémlevest tökmagos pesztóval:

Ezek is érdekelhetnek

Friss