A vöröshagymát kevés olívaolajon megpirítjuk. Rátesszük az apróra vágott tököt, a burgonyát, gyömbért, valamint a sárgarépát. A zöldségeket körbepirítjuk, majd annyi vízzel felöntjük, hogy éppen ellepje. Ekkor belerakjuk a fokhagymát, sózzuk és borsozzuk. Addig főzzük, amíg a leves minden hozzávalója meg nem puhul.
Közben elkészítjük a pestót. Ehhez az összes hozzávalót aprítógépbe rakjuk és lezúzzuk az egészet.
Az időközben elkészült sütőtökkrémlevest kevés tejföllel pürésítjük.
Mély tányérba szedünk a levesből, erre locsolunk egy keveset a tökmag pestóból, majd díszítésként néhány szem vajkaramellás popcornt adunk hozzá.
Nézd meg videón, hogyan készíti SasS Dani a sütőtökkrémlevest tökmagos pesztóval: