Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sütőtökkrémleves sajtropogóssal

MME MME
45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag

Elkészítés

  1. A tököt és a burgonyát megmossuk, megpucolva, nagy darabokban egy sütőtálcára tesszük, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk kakukkfűvel és meglocsoljuk olívaolajjal. Előmelegített sütőben 180 fokon puhára sütjük, kb. 25 perc alatt.
  2. Egy lábasban vajat melegítünk, és ezen megforgatjuk a megpuhult zöldségeket. Lassan felöntjük az alaplével, és közben folyamatosan turmixoljuk.
  3. Ha már krémes, feltesszük főni a tűzhelyre, főzőtejszínt adunk hozzá, összeforraljuk.
  4. A tetszőleges ízesítésű kockasajtot kis időre (15-20 perc) mélyhűtőbe tesszük. Miután jól lehűlt és megkeményedett felvert tojásba, majd panko morzsába forgatjuk. A panírozást kétszer megismételjük, és bő olajban gyorsan kisütjük. A sajtropogóst leves tetején tálaljuk.

SÜTŐTÖKBŐL – A KRÉMLEVESEN TÚL: 5 ZSENIÁLIS SÓS VARIÁCIÓ!>>> 

SÜTŐTÖKBŐL – A KRÉMLEVESEN TÚL: 7 ÉDES LEHETŐSÉG SÜTŐTÖKKEL>>> 

9 TUTI TIPP A TÖKÉLETES SÜTŐTÖKLEVESHEZ!>>> 


Megjegyzés

Fotó és recept: Pannontej / Medve sajt és Epres Panni - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss