hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sütőtökkrémleves sajtos pirítóssal

MME MME
45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej
  • Zeller

Elkészítés

  1. Közepes edényben vajat olvasztunk, rádobjuk a meghámozott, felkockázott hagymát, néhány percig pirítjuk.
  2. Hozzáadjuk a felkockázott sütőtököt és zellert, a felkarikázott répát, az átttört fokhagymát, majd alaposan összekeverjük. Alacsony hőfokon, fedő alatt kb. 10-15 percig pároljuk.
  3. A puhára párolódott zöldségeket megszórjuk liszttel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a gyömbért, összekeverjük, majd hozzáöntjük a zöldség alaplevet és a tejet. Továbbra is alacson hőfokon forraljuk össze a levest. Pár perc után botmixerrel pürésítjük.
  4. A bagettet felszeletjük, megszórjuk a reszelt cheddar sajttal, és előmelegített sütőben, 200 fokon, 5 perc alatt sajtos pirítóst készítünk belőle. 
  5. Az elkészült sütőtökkrémlevest tányérokba szedjük, tökmagolajjal meglocsoljuk, pirított tökmaggal megszórjuk, és a sajtos pirítóssal kínáljuk.

Nézd meg videón, hogyan készíti Szekeres Adrien a sütőtökkrémlevest sajtos pirítóssal

Ezek is érdekelhetnek