A hagymát apróra, a tökbelet kb. 2 cm-es kockákra vágjuk, a megtisztított sárgarépát felszeleteljük. Az előkészített zöldségeket a felforrósított olajon pároljuk 2 percig, majd pirospaprikával ízesítve tovább pároljuk egy rövid ideig. Ezután a narancslével és az alaplével együtt felforraljuk, végül fakanállal kitámasztott fedő alatt főzzük 20 percig.
A tapadásmentes serpenyőben zsiradék nélkül megpirított tökmagot megszórjuk a porcukorral, és világosbarnára karamellizáljuk. Fakanállal átforgatjuk, hozzákeverjük a vajat, és áttesszük egy tányérra. Szétterítve hűlni hagyjuk, majd megszórjuk sóval és pirospaprikával.
A levest botmixerrel pürésítjük az edényben, és sóval, borssal ízesítjük. Végül adagonként tálkákba merjük és megcsepegtetjük a tökmagolajjal. A karamellizált tökmaggal díszítve kínáljuk.