Elkészítés: A tököt kockára vágom, meglocsolom olívaolajjal, a sütőben megsütöm.
Közben a krumplit egy lábasba teszem, öntök rá vizet, fűszerezem, belemorzsolom a leveskockát, főzni kezdem. Majd hozzáadom a sült tököt is, rövid ideig együtt főzöm, hozzáöntöm a főzőtejszínt, majd botmixerrel krémesítem, hagyok kevés darabosat is benne.
Míg a leves fő, megdinsztelem a felaprított hagymát és fokhagymát, hozzáadom a felkockázott paradicsomot, ráteszem a májat és a gombát, készre párolom-sütöm.
Tálaláskor merek a tányérba levest, középre teszek májat és gombát, locsolok rá szaftot és tejszínt.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre