Sütőtökkrémleves
1 db közepes sonkatök, vagy hokaido tök
1/3 db póréhagyma, vagy 1 közepes vöröshagyma
2 gerezd közepes fokhagyma
1 db közepes petrezselyemgyökér, vagy pasztinák
4-5 ek kókuszzsír
1/2 db szerecsendió
2-3 ek hidegen sajtolt tökmagolaj
só
Elkészítés:
A hagymát feldaraboljuk és a kókuszzsíron kicsit megfuttatjuk. Rákockázzuk a megpucolt sütőtököt és a gyökeret, majd felöntjük (szűrt) vízzel, vagy alaplével úgy, hogy ne lepje el. Beletesszük a fokhagymát (lehet egészben), sózzuk, és ráreszeljük a szerecsendiót. Fedő nélkül főzzük. Amikor a tök és a gyökér puhára főtt, leturmixoljuk az egészet. Tálalás előtt tökmagolajjal meglocsoljuk a tetejét.
Ha levest szeretnénk belőle, tovább hígíthatjuk vízzel, vagy akár kókusztejjel is.
Szalonnapörccel tovább lehet turbózni!