A cukrot, az olajat, a vizet és a tojást robotgéppel összekeverjük. Hozzáadjuk a sütőtökpürét és a fűszereket, majd a robotgéppel a cukros masszába dolgozzuk.
Kimérjük a lisztet, a szódabikarbónát és a sütőport. A lisztes keveréket a nedves hozzávalókhoz adjuk és jól összedolgozzuk.
A masszát kiolajozott 2,5 l tartalmú sütőformába öntjük. 175 fokra előmelegített sütőben, alul – felül sütési módban, kb. 1 órán keresztül sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a közepe is átsült.
Ebben a receptben 2,5 l liter űrtartalmú szilikon kenyérsütő formát használtunk. Ha nincs otthon ekkora forma, 2 részre szedjük a tésztát és pl.: őzgerinc formában sütjük. Ha a sütit kisebb formákba tesszük, akkor a sütési idő is lecsökken, kb. 35 perc után ellenőrizzük a tésztát. - MME