Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nincs kedved órákig sikálni a sütőrácsot? Dobd a fűbe egy éjszakára!

default user icon
MME
Bármennyire is szeretünk rendet tartani otthonunkban, lássuk be, a sütő és tartozékainak takarítása nem egy hálás feladat. Ezzel a trükkel pillanatok alatt tisztára törölhetjük a rácsokat, és még vegyszer sem kell hozzá.

A havi takarítási lista egyik legkellemetlenebb tétele a sütő alapos kitakarítása. A készülék belsejének áttörlése még nem is okoz nagyobb fejtörést, de a rács tisztává varázsolása már komplikáltabb feladat.

Szerkesztőségünk egyik tagjánál épp a napokban vált aktuálissá ez a hálátlan tennivaló, és mint elmondta, a zsíroldó és a súrolószer együttes használata sem hozta meg a várt eredményeket. Azt pedig teljes képtelenségnek tartotta, hogy egyesével nekiálljon megsikálni a vékony fémszálakat, amit mi, többiek tökéletesen megértettünk.

Így aztán nagyon megörültünk, amikor nem sokkal később rátaláltunk erre a módszerre, ami első látásra mosolyt csal az arcunkra, de szemmel láthatóan működik.

Így lesz tiszta a sütőrács súrolás nélkül is

A brit közszereplő, Nancy Birtwhistle elkötelezett híve a környezetkímélő takarítási módszereknek, melyekről több könyvet is írt. Közösségi médiás oldalain pedig rendszeresen oszt meg hasznos tippeket, amikkel vegyszermentesen varázsolhatjuk tisztáva az otthunkat. Nemrég a sütőrács takarításának két legjobb módszerét osztotta meg a követőivel, íme a videó! 

 

 

Az első technikát bizonyára sokan kétkedő mosollyal fogadták, de mint láthattuk, tényleg működik. Egy éjszaka a füvön, és másnap csak le kell törölni a szennyeződéseket. Azoknak, akiknek nincs udvaruk, marad a mosószódás áztatás módszere, ami kevésbé mókás, de ugyanolyan hatásos.  

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss