Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sütőporos fánk

35 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A porcukorhoz adjuk hozzá az egész tojást, a tejfölt, a rumot és a vaníliaaromát, majd keverjük alaposan össze. A lisztet keverjük össze a sütőporral (6 gramm) és a szódabikarbónával, szitáljuk a tejfölös-cukros keverékhez, keverjük, majd gyúrjuk össze a tésztát. Ha túl lágy lenne, akkor még adjunk hozzá egy kevés lisztet.
  2. Ezután lisztezett felületen nyújtsuk ki kb. 3 mm vastagra, és egy 8 cm átmérőjű szaggatóval szaggassuk ki a tésztát, szúrjuk ki a közepét. A visszamaradt tésztát gyúrjuk össze, nyújtsuk és szaggassuk ki.
  3. Egy serpenyőben hevítsünk fel kb. fél liter olajat, majd amikor már elég forró, helyezzünk bele pár darab fánkot, azután mérsékeljük a lángot, és kisebb hőfokon kezdjük el sütni.
  4. Sütés közben többször fordítsuk át a fánkokat, hogy egyenletesen szép pirosra süljenek. Szedjük papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja. A fánk sütés közben egyáltalában nem szívja magába az olajat.
  5. Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd lekvárral kínáljuk. 

 

Megjegyzés

A kisült fánk a szódabikarbónának köszönhetően sütés közben szépen feljön, és légiesen könnyű lesz a tésztája. Ízlés szerint tálalás előtt meg is tölthetjük. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss