hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sütőben sült túrós csusza

MME MME
45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A sütőben sült túrós csusza elkészítéséhez a túrót és a tejföl 2/3-át kikeverjük egymással.
  2. A szalonnát és a kolbászt felkockázzuk, a zsírjukat kiolvasztjuk egy nagyobb serpenyőben, és félreteszünk belőlük egy keveset a csusza tetejére. A maradékot zsírjával együtt belekeverjük a tejfölös mixbe, picit sózzuk, borsozzuk.
  3. A tésztát összetördeljük nagyobb darabokra és előírás szerint megfőzzük. Ha kockatésztával dolgozunk, szimplán megfőzzük sós lobogó vízben. Leszűrjük és a tejfölös túrós masszába forgatjuk.
  4. A tálba, amelyben sütjük, beleöntjük az egészet, sózzuk, és a maradék tejfölt rákenjük a tetejére, megszórjuk a maradék kisült szalonnával és kolbásszal. 200 fokos, előmelegített sütőbe tesszük 8-10 percre vagy amíg meg nem pirul a teteje.

    Nézd meg videón, hogy készül a sütőben sült túrós csusza:

     

Ezek is érdekelhetnek

Friss