Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sütőben sült töltött tojás

45 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk, félbevágjuk. Óvatosan kiszedjük a sárgáját úgy, hogy a fehérje egyben maradjon. A kiszedett sárgákat ezután villával kicsit összetörjük.
  2. A vöröshagymát, a gombát és a sonkát apróra vágjuk. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a gombát, ízlés szerint megsózzuk, borsozzuk, és pár percig pároljuk. Ezután hozzáadjuk a sonkát, majd azzal is pár percig pároljuk. Végül hozzákeverjük a tojássárgáját, levesszük a tűzről, és langyosra hűtjük.
  3. Egy jénai tálat kikenünk vajjal, és egymás mellé elhelyezzük benne a tojásfehérjéket. Mindegyiket megtöltjük a langyosra hűlt töltelékkel, ízlés szerint rákanalazunk tejfölt, megszórjuk a reszelt sajttal.
  4. Előmelegített sütőbe tesszük, majd 10-15 percig sütjük, hogy a sajt szépen ráolvadjon, és kissé megpiruljon. Az elkészült tojásokat ízlés szerint kínálhatjuk melegen, de hidegen is nagyon finom. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss