Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sütőben sült tejszínes csirkemell, a gyors és finom vacsora!

Ha valami olyan ebédet vagy vacsorát készítenél, ami gyorsan készen van, de egy picit eltérnél a megszokott receptúráktól, akkor ez a sültőben sült tejszínes csirkemell tuti választás lesz! Van benne aszalt paradicsom és bébispenót is, de bármelyik elhagyható, és persze szabadon lecserélhető például bazsalikomra, kockázott baconre, gombára - vagy amit a szem és a száj kíván! A koktélparadicsomot a tálalásnál le ne hagyjátok, csodálatosan passzol a sűrű, tejszínes mártáshoz!

A csirkemellben az a nagyszerű, hogy viszonylag gyorsan és egyszerűen lehet belőle ebédet vagy vacsorát készíteni, ráadásul az ára sem megfizethetetlen, és a kezdők is tudnak vele dolgozni. A csirke rohanós hétköznapokra, de ráérős hétvégékre is jó választás - ez a sütőben sült tejszínes csirkemell recept, például, kettő az egyben: gyorsan elkészíthető, így egy fárasztó munkanap után sem megterhelő nekiállni, közben pedig elég mutatós és különleges ahhoz, hogy egy vasárnapi, családi ebéden is megállja a helyét!

Hozzávalók:

  • 80 dkg csirkemellfilé
  • frissen őrölt bors
  • 2-3 ek olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 ek szárított paradicsom
  • 10 dkg konyhakész bébispenót
  • 2 dl főzőtejszín

Nézd meg videón is, hohyan készül a sütőben sült tejszínes csirke: 


Elkészítés:

  1. A tejszínes csirkemell elkészítéséhez a húst felszeleteljük, kiklopfoljuk kissé, majd sózzuk, borsozzuk. Egy nagy serpenyőben a felforrósított olajon megpirítjuk a hússzeleteket, és hozzáadjuk a meghámozott, összezúzott fokhagymát. Ezután mindet egy tűzálló tálba szedjük.
  2. A serpenyőben maradt zsiradékhoz hozzáadjuk a lecsepegtetett, felcsíkozott szárított paradicsomot és a durvára aprított spenótot.
  3. Pár percig kevergetés mellett pirítjuk, pároljuk. Felöntjük a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk. Felforraljuk, majd az egészet a csirkére locsoljuk.
  4. Végül készre sütjük 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt. Koktélparadicsommal és friss zöldfűszerekkel tálalhatjuk.

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss