Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sütőben sült finn palacsinta (pannukakku)

35 perc
egyszerű
átlagos
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A sütőben sült finn palacsinta (pannukakku) elkészítéséhez a tojásokat felverjük és hozzáadjuk a tejet.
  2. Összekeverjük a lisztet, a sütőport, a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót. A száraz hozzávalók keverékét apránként a tojásos masszához adagoljuk és alaposan összekeverjük. Végül hozzáadjuk az olvasztott vajat.
  3. A nyers tésztát ezután 30 percig pihentetjük. Egy közepes méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral, és a sütőt előmelegítjük 220 fokra.
  4. A nyers tésztát a tepsibe öntjük és 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha kihűlt, négyzetekre vágjuk, és porcukorral megszórva, gyümölcsökkel vagy lekvárral találjuk.

Mindmegette tipp: Sütés közben több helyen felpúposodik a tészta, de ne aggódjunk, mert sima felületű tésztát kapunk, amint kihűlt.

Nézd meg videón, hogy készül a pannukakku:


Megjegyzés

Desszertkészítésnél a gyorsaságra és az egyszerűségre törekszem, így nem kifejezetten a kedvencem a másfél órásra is elnyúló palacsintasütögetés. Egyszer aztán egy barátnőm megkérdezte, miért nem sütöm sütőben a palacsintát, ahogyan a finnek? Akkor hallottam először a pannukakkuról, de azonnal belopta magát a szívembe. Pikk-pakk előállítható, akár egy kevert süti, ízre viszont tökéletesen hozza a palacsintát. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss